ابتکار تبلیغاتی نامزدها برای جلب آرای مردم؛
در تهران نام 3 نفر از نامزدهایی که در فهرست جبهه متحد و جبهه پایداری قرار دارند، به روی مقواهای کارتونی به صورت ساده چاپ شده و این مقواها در تیراژ وسیع در سطح شهر نصب شده است. نام سرلیست جبهه صدای ملت در کنار نام یکی از کاندیداهای مشهور فهرست جبهه متحد نیز به صورت یک بروشور در سطح وسیعی پخش و نصب شده است.
در تبلیغات انتخاباتی، جهت گیری کلی سیاستهای جبههها و ائتلافها به صورت شعارهای متعلق به جبهه متحد، جبهه پایداری، جبهه ایستادگی، جبهه دانشگاهیان، حامیان ولایت، جبهه بصیرت و بیداری اسلامی، حامیان گفتمان انقلاب، صدای ملت، جهادگران، عدالتطلبان جبهه مردمسالاری، اصلاحطلبان معتدل، خانه کارگر، جبهه مردمی اصلاحات و کاندیداهای مستقل در بنرها و بروشورهای بزرگ و کوچک در معرض دید عموم قرار گرفته است. از میان این شعارها میتوان «به خانهای بسازیم شایسته مردم ایران»، «عقلانیت، معنویت، عدالت حول محور ولایت»، «بصیرت ولایی، ایستادگی انقلابی»، «حضور حماسی»، «ایمان، دانش، کارآمدی»، «احترام به قانون»، «حقوق ملت و آزادی بیان»، «هستیم بر عهدی که بستیم» و «همچون مدرس در راه مجلس» اشاره کرد.
در شهرهای بزرگ نیز وضعیت مشابهی حاکم است، اما از شهرهای کوچکتر خبر میرسد که در برخی مناطق مانند شهرهای استان کردستان عکسها و ژستهای نامزدها با لباسهای محلی با گذشت زمان در حال پررنگ شدن است و آن را به یکی از ویژگیهای منحصر به فرد این دوره تبدیل کرده است.
دراینباره خبرگزاری مهر گزارش داد: تبلیغات انتخاباتی نامزدهای نهمین دوره مجلس شورای اسلامی از صبح روز پنجشنبه در سراسر استان کردستان همزمان با دیگر نقاط کشور آغاز شد و افراد نامزد از هر فرصت و روزنهای برای تبلیغ برنامههای کاری و اهداف خود در مجلس شورای اسلامی بهرهبرداری میکنند.
هرچند که تبلیغات انتخاباتی شماری از افراد از یک سال قبل برای حضور در انتخابات آغاز شده بود، ولی رنگ و بوی تبلیغات در این هفته کاملا متفاوت است و افراد با چاپ عکسهای متنوع و رنگارنگ در کنار استفاده از تمام ظرفیتها برای معرفی خود به مردم، از هیچ فرصتی دریغ نمیکنند.استفاده از لباس محلی مهمترین ویژگیهای تبلیغات انتخاباتی در استان کردستان است؛ به گونهای که در حوزه انتخابیه سنندج و از میان 22 نامزد تایید صلاحیت شده در حوزه انتخابیه سنندج، کامیاران و دیواندره اکثریت قریب به اتفاق آنها، عکسهای مختلف خود با لباسهای محلی را در قالب عکسهای تبلیغاتی در معرض دید و نمایش مردم قرار دادهاند.
گزارشهای مشابهی نیز از استانهای دیگر کشور در جنوب، غرب و شمال غرب کشور وجود دارد که حاکی از فضای پرنشاط و در عین حال آرام و کم حاشیه تبلیغاتی و آمادگی عمومی برای حضور پررنگ در روز جمعه پای صندوقهای رای است. هیجان تبلیغات و شور انتخابات چنان در شهرستانها بالاست که حتی شرایط جوی و بارش برف و باران نیز نتوانسته است از شوق و هیجان نامزدها و طرفداران آنها بکاهد. در این زمینه ایسنا گزارش داد: با وجود آنکه بارش برف از روز شنبه در شهرستان بروجرد آغاز شده و این شهرستان را سفیدپوش کرده است، اما تبلیغات داوطلبان انتخابات در حوزه انتخابیه بروجرد هر لحظه با شور و هیجان خاصی در این شهرستان شدت میگیرد.بنابراین گزارش، در این روزها هریک از نامزدهای انتخاباتی با شیوههای مختلف مانند نصب پوستر، بنر، تراکت، بروشور، پخش کردن سیدی زندگینامه و فعالیتهایشان کار تبلیغاتی خود را انجام میدهند.
شور انتخاباتی در نقطه صفر مرزی اوج گرفت
ایرنا نیز از شهرستان سرباز واقع در جنوب شرق کشور گزارش داده است که شور و نشاط انتخاباتی در شهر راسک مرکز این شهرستان مرزی همچون دیگر نقاط کشور اوج گرفته است.
براساس این گزارش، 4 داوطلب نمایندگی مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه ایرانشهر شامل شهرستانهای «ایرانشهر، سرباز و دلگان و بخشهای لاشار، بنت، فنوج و آشار از نیکشهر» ستادهای تبلیغاتی خود را در شهر راسک و مراکز بخشهای تابعه شهرستان سرباز آغاز کردهاند. افراد مستقر در این ستادها همزمان با پذیرایی از مردم بروشور، تراکت و پوستر نامزدهای مدنظرشان را بین حاضران و رهگذران توزیع میکنند. براساس گزارشهای رسیده از شهرها و مراکز بخشها، بازار ستادهای انتخاباتی نامزدها و کار تبلیغاتی آنها در حال رونق گرفتن است و بنرهای تبلیغاتی در مقابل ستادها نصب شده و بروشور و تراکتها در رنگهای مختلف در میان مردم توزیع میشود. در کنار این اقدامات تبلیغی، دید و بازدیدهای معتمدان و سران طوایف طرفدار هر یک از نامزدها نیز برای جلب اعتماد و کسب آرای بیشتر مردمی به صورت جدی ادامه دارد. نامزدهای انتخابات و هوادارانشان برای جلب حمایت مردم حتی در نقاط صفر مرزی در مجاورت کشور پاکستان حضور یافتهاند.
پیامک حلالیتطلبی نامزدهای رد صلاحیت شده
از غرب کشور هم خبر رسیده که چند نامزد رد صلاحیت شده با ارسال پیامک از طرفداران خود طلب حلالیت کرده و آنان را به مشارکت پرشور در انتخابات فراخواندهاند.
ایرنا گزارش داد: در متن چند پیامک ارسالی نامزدها آمده است: با توجه به رد صلاحیت قطعی از حمایتهای بیدریغتان سپاسگزارم. از شما طلب حلالیت دارم و از درگاه خداوند سربلندی و سرافرازیتان را آرزومندم، وعده ما پای صندوقهای رای.
3313 کاندیدا از 31 استان
به گزارش ایسنا، تعداد 3313 کاندیدا از 31 استان در کل کشور در مرحله نهایی رقابتهای انتخاباتی حضور دارند که استان تهران با 652 کاندیدا بالاترین آمار کاندیداها را دارد و پس از آن استانهای خراسان رضوی با 283 کاندیدا، فارس با 248 کاندیدا، اصفهان با 222 کاندیدا و استان خوزستان با 202 کاندیدا در ردههای بعدی پرکاندیداترین استانها قرار دارند.
همچنین استان بوشهر با 25 کاندیدا و استان خراسان شمالی و استان هرمزگان هر کدام با 26 کاندیدا جزو استانهای دارای کاندیدای کمتر محسوب میشوند. اسامی 92 نفر روحانی، 531 نفر استاد دانشگاه،120 نفر از وکلا یا قضات، 205 پزشک، 962 نفر کارمند و 436 نفر از فرهنگیان در بین کاندیداهای نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی دیده میشود. 141 نفر کاندیداهای این دوره از انتخابات مجلس نیز کسانی هستند که قبلا نظامی بودهاند. بازنشستگان و افراد دارای مشاغل آزاد نیز به ترتیب آمار 30 و 395 نفر را به خود اختصاص دادهاند و 42 نفر خود را بیکار معرفی کردهاند.
استفاده از آیات قرآن در تبلیغات ممنوع است
در همین حال، سرپرست دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: استفاده از تصاویر شخصیتها، آیات قرآن کریم و اسماء متبرک در تبلیغات انتخابات خلاف دستورالعمل صادره به چاپخانههاست.